д-р Владимир Пожарашки

д-р Владимир Пожарашки

Фестивал Свободата да бъдеш | XXII издание | 13 април 2024 | Интер Експо Център

За „изключих ли ютията“, границите на нормалността и детските ни травми

Често срещаме странности и странни хора. Някои се надсмиват, някои отхвърлят, някои се чудят защо са странни хората. Работя много с хора с натрапливости или както е популярно: обсесии и компулсии. Изключително интересно психично разстройство, развиващо се обикновено при силни, интелигентни и чувствителни хора. За съжаление страданието им е голямо, а притесненията им, че са странни в очите на хората са огромни. Как да разбираме това страдание, какъв е смисъла му. Какво бихме могли да направим, за да го облекчим?

А защо не отидем отвъд темата?

Къде са границите на нормалността?

Кое възприемаме за норма и кое като ненормално?

Кое е здраве и кое патология(болест)?

Ще говоря общо за подсъзнание и съзнание, и разминаването между тях. Ще говоря за детските ни травми, които изкривяват възприянията ни. Ще говоря за еволюцията на съзнанието ни като съдба и болестите ни като сигнал за събуждане. Ще говоря за нас, за това че е нужно да погледнем на живота си по различен от широко разпространения в обществото еднопланов начин. Ще говоря прагматично, а не мистично.

Д-р Владимир Пожарашки е завършил медицина в София през 1991ва. Работил е като лекар по специалносттта Образна диагностика в Института за спешна помощ  „Пирогов“. Завършил е школата по Телесна аналитична психотерапия в София, а по-късно се обучава и в други телесни психотерапевтични методики. В момента работи телесна, аналитична психотерапия в собствена психотерапевтична практика в София. Ползва елементи от подходите на Неорайхианския анализ на Валдо Бернаскони, Биоенергийния анализ на Александър Лоуен, Функционалния психоанализ на Уил Дейвис, както и на Нежната биоенергетика на Ева Райх. На практика неговия метод ги интегрира като отива отвъд, изчиствайки ненужното и оставяйки нужното в рамките на ефективното.

тел: 0884886608

 

Повече за Д-р Пожарашки ще намерите на: https://dr-pojarashki.info/ и във ФБ: https://www.facebook.com/dr.vladimir.pojarashki/

Споделете с приятели

Facebook
LinkedIn
Twitter
Email