Яна Аврамова

Яна Аврамова

Яна завършва Международен Маркетинг Мениджмънт в Гронинген (Нидерландия) и след това Комуникации и Мултимедиен Дизайн в Кралската Академия по Изкуства.

Има силно влечение към приложната психология и се дипломира към Noble Manhattan Coaching във Великобритания като лайф и екзекютив коуч. В момента учи Магистратура по „Културна и Социална антропология“ към НБУ.

От 2014 година, Яна развива проекти, които се занимават със създаването на иновативни инструменти и игри за личностно и професионално развитие за възрастни и деца. Тя е автор на Трансформика Карти на Успеха, спечелили две Европейски награди за иновации през 2019г. и 2020 г.

Според Яна, играта е най-високата форма на изследване, най-ефективният и забавен инструмент за учене и развитие.

Играта като учене, ученето като игра

Независимо от нашата възраст, участието ни в игрови симулации (например: ролеви игри, инвестиции на борсата,  симулатори на шофиране или летене) и игри (настолни или видео игри) винаги ни кара да учим и изживяваме нови неща. Това е така, защото ако нашата цел е да „спечелим“ играта, тогава трябва да проучим и научим „системата“, за да я победим. Това е фундамента на ученето чрез игра – чрез преживяване и забавление да усвояваме нови знания и умения, които в последствие да прехвърлим в реалния живот. Игрите за деца и възрастни създават сигурно пространство за преживявания, където е позволено да бъркаме, да се проваляме, да експерементираме и така да развиваме своите силни страни, способности и умения.

Заедно ще направим кратко пътешествие в света на ученето чрез игра и възможностите, които то предлага.