Яна Аврамова

Яна Аврамова

Фестивал Свободата да бъдеш | XXI издание | 28 октомври 2023 | Интер Експо Център

Когато загубим мисъл и смисъл

За разликата между „живот с мисъл“ и „живот със смисъл“

С мисъл за смисъл на мъдра мисъл или пък в търсене на смисъл – ето една модерна главоблъсканица. Една непрестанна борба за надмощие между разума и сърцето, между това „да имам“ и „да бъда“, между имидж и вътрешно спокойствие.

Кога сме щастливи и удовлетворени? Когато животът ни се базира на мисъл и добре подредена действителност или когато има смисъл?

Откриването кое от двете е по-важно или как да ги балансираме е източникът на усещането за цялостност, значимост и принадлежност. Осъзнаването на това ни помага да възприемем себе си като завършени личности и да се позиционираме правилно в света и спрямо другите, да правим избори, да взимаме решения и да действаме в хармония със себе си.

В тази практическа лекция ще правим различни упражнения и ще споделим опит в търсенето на смисъл.

Постулат: Смисълът не се създава, той се намира. А както е казано в дебелите книги, само който търси– намира.

В крайна сметка е важно да знаем какво да правим дори, когато не знаем какво да направим!!!

Яна Аврамова има силно влечение към приложната психология и се дипломира към Noble Manhattan Coaching във Великобритания като лайф и екзекютив коуч по дизайн на промяна. Тя е акредитиран коуч към Междунарордния Институт по Коучинг и Менторство. Сертифицирана е още като фасилитатор на бизнес констелации, библиотерапевт и се занимава с рейки.

Яна развива проекти, свързани със създаването на иновативни инструменти за личностно и професионално развитие за възрастни и деца. Тя е автор на Трансформика Карти на Успеха, инструмент, спечелил две Европейски награди за иновации през 2019 г. и 2020 г.

Съосновател е на Монети – стартъп, чиято мисия е да развива финансовата грамотност у деца, от най-ранна възраст като част от основните им житейски умения.

От началото на 2023, Яна се включва в екипа на Social Innovators България и поема развитие на общността, проектите и пространството на организацията.

Свържете се с Яна

Споделете с приятели

Facebook
LinkedIn
Twitter
Email